60 Years of Silence.

Hellberg Safety juhlii 60-vuotista taivaltaan. Vuodesta 1962 olemme tehneet työtä väsymättä, jotta meluisissa tai muuten vaarallisissa ympäristöissä työskentelevät voisivat tehdä työnsä huolehtimatta turvallisuudestaan tai kuulonsa vaurioitumisesta.

image

60 vuotta hiljaisuutta.

Vuodesta 1962 olemme tehneet työtä väsymättä, jotta meluisissa tai muuten vaarallisissa ympäristöissä työskentelevät voisivat tehdä työnsä huolehtimatta turvallisuudestaan tai kuulonsa vaurioitumisesta. Historiamme ja omistautuneisuutemme takaavat sen, että tiedämme kaiken turvallisuudesta. Tänään Hellberg Safety on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa henkilösuojaimia työntekijöille ympäri maailmaa. Kaikki alkoi perheen autotallista pienessä ruotsalaisessa kaupungissa.

Tervetuloa kierrokselle digitaaliseen museoomme ja katso mistä kaikki sai alkunsa!

1960-luku

Hellberg oli jo varhaisessa vaiheessa edustettuna sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Hollantilaisessa tuotekortissa malli edusti aikansa modernia työntekijää.

image
image

Ensimmäiset Hellberg-mallit olivat nimeltään No-Noise ja niitä oli saatavan myös kypäräkiinnitteisenä. Tässä Swedish AB Tegma, joka oli ensimmäisiä jälleenmyyjiämme, mainostaa tuotetta asiakkailleen.

The Royal National Board of Occupational Safety and Health (ASS) oli ruotsalainen työturvallisuudesta vastaava elin. ASS perustettiin 1949 ja sen pääpaikka sijaitsi Solnassa. Vuodesta 2001 lähtien se on tunnettu nimellä Work Environment Authority (AV ).

image
image

1970-luku

Hellbergillä ymmärrettiin jo varhain, että erilaisia henkilösuojaimia pitää voida käyttää yhtä aikaa. Ilman, että istuvuus, mukavuus tai turvallisuus kärsii.

Kanadasta tuli tärkeä markkina Hellbergille jo alkuvaiheessa. Samanlainen ilmasto ja saman tyyppiset teollisuuden alat vauhdittivat tuotteidemme menekkiä. 70-luvun lopulla kasvosuojaimet olivat hitti metsätyöntekijöiden keskuudessa molemmilla puolin Atlantin valtamerta.

image
image

Hellberg on ollut tiiviissä yhteistyössä eri kypärävalmistajien kanssa varmistaakseen, että kuulonsuojaimemme istuvat täydellisesti kypäriin.

image
image

70-luvulla viikset oli kovasti muotia, paljolti suosittujen tv- ja elokuvatähtien ansiosta. Viikset näkyivät myös kuulonsuojainten tuotetietokorteissa.

image

1980-luku

80-luvun loppupuoliskolla Hellberg kehitti kuulevan kuulevan kuulonsuojaus teknologian. Ruotsin valtion rautatiet oli ensimmäisiä työpaikkoja, jossa tämä teknologia otettiin käyttöön työntekijöiden turvaamiseksi. Kuuleva teknologia mahdollisti kuulonsuojauksen niin, että varoitus – ja muut tärkeät äänet kuuluivat samalla kuin työntekijän kuulo oli suojattu kovalta melulta.

Jos suojain on epämukava käyttää, ei ole väliä kuinka hyvä se on. 1980-luvulla tehtiin useita erillisiä tutkimuksia kuulonsuojaimista. Kaikissa näissä Hellberg oli kärkisijalla, myös Ruotsin puolustusvoimien tutkimuksessa. Käyttömukavuus on edelleen suunnittelumme lähtökohta.

image
image

EPOK-järjestelmä esiteltiin vuonna 1985. Tämä vallankumouksellinen järjestelmä yhdisti pään-, kasvojen ja kuulon suojaamisen saumattomasti. Käyttäjä saattoi helposti vaihtaa kulloiseenkin työtehtävään sopivien erilaisten kasvosuojainten tai kuulonsuojainten välillä käyttäen vain yhtä kypärää.

Ensimmäinen Mark-sarja julkaistiin yhdessä EPOK-järjestelmän kanssa. Se piti sisällään uudenlaisen kiinnitystavan kypärään ja visiiriin. Mark-sarjaa laajennettiin 90-luvun alussa.

image
image

Concorden käyttö markkinoinnissa oli erityisen suosittua, kuten tässä Hellberg Mark X Super -pakkauksessa.

image

1990-luku

Local, Regional and Global. Nämä olivat 90-luvun puolivälissä lanseerattujen kommunikaatio kuulonsuojainten mallisarjat. Kuulonsuojaimet mahdollistivat viestimisen meluisissa ympäristöissä lyhyen- keskipitkän- ja pitkän matkan päähän. Tänä vuonna julkaisimme uuden version Local-suojaimesta, lue lisää

Intego-järjestelmä oli uudenaikainen silmien-,kuulon-, ja hengityksensuojainjärjestelmä, joka lanseerattiin Birminghamin messuilla Englannissa.

image
image

Mark 8-10-12 kuulonsuojaimissa oli 3dB:n ero suojaavuudessa, sen periaatteen mukaisesti äänenpaineen kaksinkertaistuminen edustaa 3dB:n nousua. Nämä 3dB:n välit ovat edelleen käytössä “Secure” -sarjassamme.

1980-luvun lopulla ja 1990 luvun alussa Hellberg esitteli uuden teknologian kuuleville kuulonsuojaimille, joka oli nimeltään ”EPS” (Electronic Protection System). Se rajoitti sisäänrakennettua elektroniikkaa toistamasta kovempaa kuin 82dB:n ääntä ja piti käyttäjien korvat turvassa. Järjestelmä sai välittömän suosion, koska sen avulla taattiin ettei myöskään äkilliset kovat äänet eivät koskaan toistuneet käyttäjille kaiuttimista. EPS-järjestelmä on edelleen käytössä kaikissa elektronisissa kuulonsuojaimissamme, toki kehittyneemmällä teknologialla.

image
image

Erilainen viestintätapa saavutti yleisön Italiassa aikanaan. Kaikesta huolimatta on tärkeää suojata itsensä niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

image

2000-2010-luku

Hellberg kehittelee ja julkaisee uuden tuoteperheen passiivisia kuulonsuojaimia nimeltään Secure. Värikoodauksesta suojausluokan mukaisesti tulee pian alan standardi. 2010-luvun alussa elektronisia malleja lisätään Secure-sarjaan, mukaan lukien FM-radiolla varustettu malli. Vuonna 2014 Hellbergin ensimmäinen Bluetooth kuulonsuojain esiteltiin.

image
image

2020

Vuonna 2018 meistä tuli osa Hultafors Groupia. Tämä mahdollisti monenlaista kehitystä, paitsi tuotteiden ja ihmisten parissa, myös missiossamme kehittää kaikille turvallisia työpäiviä. Tänään Hellberg Safety on kansainvälinen yritys, joka tarjoaa henkilösuojaimia työntekijöille ympäri maailmaa. Me kehitämme ja laajennamme jatkuvasti tuoteportfoliotamme jotta voimme antaa mielenrauhaa työskentelyyn.

image
image
image

Päänsuojaimet Hellbergiltä

Hellberg Safety tarjoaa tuotteet laadukkaaseen kuulonsuojaukseen sekä silmien- ja kasvojensuojaukseen, esim suojalasit ja visiirit. Asiakkaidemme suojaaminen työssä on meille sydämen asia. Kaikkien kuulonsuojaustarpeiden täyttämiseksi valmistamme sekä passiivisia että elektronisia kuulonsuojaimia ja erilaisia kuulonsuojaintarvikkeita. Ominaisuudet, kuten Bluetooth, AM/FM-radio, puomimikrofoni, aktiivinen kuuntelu ja kaksisuuntainen viestintä, varmistavat, että kuulonsuojaimet luovat paremman työympäristön.