Suojalasien valinta

Hellbergin kattava suojalasivalikoima on suunniteltu ammattilaisia silmällä pitäen. Kestävät materiaalit ja kovaan käyttöön suunniteltu linssiteknologia varmistavat, että jokainen työpäivä näyttää hyvältä ja turvalliselta.

image

Tarkasti suunniteltu, turvallisuus edellä. Kaikissa tilanteissa. Hellbergin suojalasit ovat iskunkestäviä ja naarmuuntumattomasti pinnoitettuja molemmilta puolilta. Erilaiset linssivaihtoehdot varmistavat, että valittavanasi on aina paras mahdollinen linssi vallitseviin olosuhteisiin. Jokainen linssimme tarjoaa huippuluokan suojan silmillesi. Valikoimastamme löytyy tietysti myös suojalaseja, joita voit käyttää omien silmälasiesi kanssa.

image
image

Miksi suojalaseja pitää käyttää?

Suojalasit ovat silmiesi paras turva työtapaturmia vastaan. Kemikaaliroiskeet, ilmassa leijailevat hiukkaset ja säteily saattavat vaurioittaa silmiäsi. Hellberg suojalasit ovat aina viimeisintä tekniikkaa, huippulaatua ja käyttäjälleen paitsi turvallisia, myös mukavia. Hellberg suojalasit sopivat hyvin käytettäväksi kuulonsuojaimien sekä turvakypärien ja visiirien kanssa.

Suojalasien pitää olla käytössä mukavat, koska ne suojaavat vain jos ne ovat päässä. Sen varmistavat korkealaatuiset materiaalit, ergonominen design ja käytännölliset yksityiskohdat. Säädettävä nenäsilta ja -sangat varmistavat lasien päässä pysymisen, jopa kuulonsuojainten alla.

Mitkä suojalasit sopivat minulle?

Suojalaseja tulee käyttää kaikissa työtehtävissä, joissa on mahdollinen silmävaurion vaara. Silmäsi ovat todella herkät, joten suojauksen pitää olla tarkoitukseensa sopiva. Silmien suojausluokat auttavat oikeiden suojalasien valinnassa.

Sirut

Kun työstetään metallia, puuta tai kiveä sirut ja lastut voivat lentää silmään ja aiheuttaa vaurioita. Myös erittäin pienet sirut tai lastut voivat vahingoittaa silmiäsi. Siksi suojalaseilta vaaditaan hyvää iskunkestoa.

Kiven, puun tai metallin leikkaaminen, sahaaminen ja työstäminen voivat aiheuttaa sirujen tai lastujen lentämistä silmiin, joka voi aiheuttaa vahinkoa. Mitä suurempaa voimaa käytetään, sitä suurempi on riski tapaturmalle. Siksi suojalasien kanssa tulisi käyttää tarvittaessa myös kasvosuojainta.

Nesteet ja kemikaalit

Vaaralliset nesteet ja kemikaalit voivat aiheuttaa vakavia silmävaurioita. Nesteet ja kemikaalit saattavat roiskua ja aiheuttaa silmien lisäksi haittaa kasvoille ja muille ihoalueille. Suosittelemme käytettäväksi soveltuvaa full-face -kasvosuojainta töihin, joissa roiskumisen riski on ilmeinen.

Työskentely hämärissä olosuhteissa

Jos työskentelet olosuhteissa, joissa valoa on vähän ja tarvitset suojalaseja, kannattaa valita lasit, jotka lisäävät kontrastia ja auttavat näkemään paremmin hämärässä. Valitse silloin linssityypiksi ELC = Enhanced Light Coating. Tämä pinnoite on erinomainen muuttuviin valaistusolosuhteisiin, esimerkiksi silloin jos työtehtävä vaatii liikkumista ulkoa sisälle keinovaloon.

Aurinko – ja suojalasit

Kun tarvitset suojaa myös auringolta valitse aurinko ja -suojalasit. Suoja UV-säteilyltä on saatavissa niin värillisiin kuin kirkkaisiinkin linsseihin. Smoke Blue Mirror ja Smoke Red Mirror -linssit sopivat työskentelyyn auringossa. Punainen pinnoite sopii erityisen hyvin kovaan auringonpaisteeseen. Huurtumattomat linssit varmistavat hyvät näkyvyyden myös kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

Jos työsi vaatii siirtymistä sisään ja ulos, fotokromaattinen linssi on kätevä valinta. Se tummenee auringonvalon vaikutuksesta.

Miten valitset sinulle parhaiten sopivat suojalasit

Parhaat suojalasit suojaavat sinua niin työssä kuin vapaa-ajalla. Hyvät suojalasit eivät ainoastaan tarjoa erinomaista suojaa vaan myös mukavan käyttökokemuksen. Mukavuus on erityisen tärkeä ominaisuus suojalaiseissa, jotta niitä tulisi käytettyä mahdollisimman paljon. Kuten sanottua, suojalasit suojaavat vain jos ne ovat käytössä. Sen takia teimme suojalaseistamme todella mukavia, kevyitä, kestäviä, eli sellaisia joita sinä haluat käyttää.