Kasvojensuojaimen valintaopas

Kasvosuojavisiirit on tarkoitettu suojaamaan kasvojasi vaaroilta, kuten lentäviltä sirpaleilta, esineiltä ja hiukkasilta, kemikaaliroiskeilta, lämpölähteiltä ja UV-säteilyaltistukselta. Visiirit ovat saatavana eri materiaaleina, paksuuksina ja kokoina. Näiden ominaisuuksien on vastattava kyseistä työtehtävää.

image

Kasvojensuojaimia valittaessa on otettava huomioon työympäristöön liittyvät vaarat ja muiden henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö. On tärkeää, että suojain istuu tiiviisti ja oikein, ettei esineitä pääse sisään visiirin reunojen kautta. Visiirin tulisi peittää kasvosi vähintään otsasta leuan alaosaan. Käytä visiiriä yhdessä turva- tai suojalasien kanssa suojauksen parantamiseksi.

Visiirimateriaalit

  • Polykarbonaatti takaa iskun- ja lämmönkestävyyden. Sitä käytetään suojaamaan myös valokaarilta, kuumuudelta, kemikaaliroiskeilta ja säteilyltä.
  • Asetaatti tarjoaa erinomaisen suojan kemikaaliroiskeita vastaan.
  • Verkkovisiireitä käytetään yleensä suojaamaan kasvoja lentäviltä roskilta ja suurilta pölyhiukkasilta, tyypillisesti maisemointityössä ja metsäteollisuudessa.
  • Säteilyltä suojaavat visiirit (IR ja UV) on valmistettu erityisestä sävytetystä ja/tai pinnoitetusta polykarbonaatista.
  • Jotkut visiirit käsitellään huurtumisenestopinnoitteella.

Unleash the full power

Ota laitteet hallintaan Hellberg SafetyHubin avulla. Voit hallita yhdistettyjä laitteita, säätää asetuksia, nimetä laitteesi ja päivittää viimeisimmän ohjelmistoversion. Kaikki kätevästi omalla puhelimellasi.

Lataa